Dimineți cu răsfăț

Înainte de facultate, rare erau ocaziile când m-ai fi prins cu o ceașcă de cafea în mână. Obișnuiam să cred că e prea amară, și nu îi vedeam rostul. Cu toate acestea niciodată nu refuzam un iced coffee cu prietenele la o petrecere de pijamale în serile călduroase de vară. Era un fel de ritual al nostru înainte de orice maraton de filme. Desigur că în timpul liceului nu pot să zic ca am fost vreodată prea stresată sau prea obosită, nu aveam nici deadline-uri de proiecte care să necesite nopți albe și nici nu luasem contactul cu sesiunile de examene din facultate.

Totul s-a schimbat pentru mine în primul an de Arhitectură. Am învățat să iubesc cafeaua, la început dintr-un soi de necesitate care ulterior s-a transformat într-o relație de lungă durată. Am descoperit în ocazionala ceașcă de cafea un sprijin și un companion de încredere, în special în nopțile înainte de predări, când mult mai ușor se conturau planșele de desen pentru atelierul de proiectare după o cafea caldă sorbită rapid din criză de timp. Mâinile se mișcau mai rapid și timpul părea că se dilată, iar proiectele erau cumva gata până în dimineața predării.

Sunt trei tipuri de cafea pe care le-am îndrăgit de-a lungul timpului:

❄️Iced-coffee era un ritual de liceu, un fel de little league pentru mine în ale cofeinei.

☕️Espresso a fost partenerul de nădejde care la nevoie se cunoaște–în special înainte de vreun deadline în facultate, chiar și ulterior.

🧡Cappuccino a devenit pentru mine dulcele răsfăț în diminețile leneșe sau în oraș cu prietenele, pe vremea când încă aveam timp pentru ieșiri în oraș.

Probabil dacă ar exista tipologii de băutori de cafea, eu aș fi un hibrid între două tipologii. Sunt momente când simt nevoia de un Espresso care să mă revigoreze instant și să ma pot apuca de lucrul la vreun proiect ce necesită concentrare și viteză de lucru. Și mai sunt acele ocazii ceva mai rare când tânjesc după o pauză și un moment de relaxare doar pentru mine–în astfel de momente apelez mereu la un Cappuccino. Cumva mă regăsesc la mijloc între cele doua tipuri de cafea. Un echilibru între freelancerul mereu pe fugă și soția care stă acasă cu copilul. Duală.

De când am devenit mamă relația mea cu cafeaua s-a complicat și am recurs la a savura the next best thing: Cappuccino decofeinizat. Așadar acum sunt un fel de Decaf Mom. Cu toate acestea încă visez cu ochii deschiși la ziua când am să mă pot bucura din nou de un Cappuccino așa cum trebuie. Mi-am făcut temele și am început să mă gândesc la o soluție de lungă durată pentru a putea aduce răsfățul la mine acasă, îmi doresc să pot savura oricând am poftă o cafea bună.

Ce credeți? Am făcut un scurt research pe magazinul online magNet.ro și am identificat o serie de espressoare care mi-au făcut așa cu ochiul. Printre care și espressorul automat Philips 2200 cu tehnologia LatteGo (EP2235/40). Ce mi-a plăcut mult este varietatea de cafele (printre care se regasesc și favoritele mele – Esspresso și Cappuccino) pe care o poți realiza cu ușurintă, personalizarea la o atingere de buton și râșnița ceramică. Cu ocazia asta am descoperit și sistemul de lapte LatteGo, despre care nu știam, dar am aflat, că este sistemul de lapte cu cea mai rapidă curățare în 15 secunde.

Visez la un astfel de espressor!

Voi cu ce cafea vă răsfățați dimineața?

Articol scris pentru Proba 4 de SuperBlog 2019.