Unde-mi sunt prietenii?

Realitatea unei mamici se schimba radical din momentul in care isi tine pentru prima data pruncul. Odata ce nasterea celui mic trece, o parte din temerile de la inceput legate de tot ce e nou si infricosator pentru noi ca parinti se sting sau se mai domolesc.

Sunt multe lucruri nespuse despre ce inseamna sa fim mamici sau tatici. Imediat dupa venirea lui bebe telefonul pare ca se inroseste de la numeroasele mesaje, telefoane, felicitari si urari de sanatate si toate cele bune pentru noul membru al familiei. toata lumea vrea sa iti fie alaturi. E o perioada frumoasa pentru noi ca proaspete mamici, toata aceasta atentie contribuie cumva la o recuperare cat mai usoara si rapida dupa nastere si ne ajuta sa ne simtim bine. Urmeaza perioada de acomodare in care ne cufundam complet in grija noastra pentru cel mic. Toata energia si atentia ne sunt directionate in mod natural si frumos catre el. Partea proasta este ca de multe ori trec ceva saptamani si ulterior ajungem sa realizam ca multi dintre vechii prieteni par sa fi uitat cumva de noi. E ceva normal ca nu mai suna (lucru apreciat cand ai bebe), dar brusc nici nu mai scriu cum o faceau inainte.

Din fericire exista si o parte buna. Te vei simti mult mai apropiata de acei prieteni care au copii si care te intampina cu bratele deschise in ceea ce pare un club secret al parintilor de care nu ai stiut si la care nu ai avut acces pana acum.